Meny / Funktion
IMG_8655II-färg-1200x600
fashion-trade-april-13-small II färg

Breathable

För maximal komfort erbjuds de flesta av våra PROTECH plagg med en sk. ”andas funktion” vars syfte är att släppa ut överskottsvärme och fukt, kort sagt att hålla kroppen torrare och renare under längre tid.

Vi anpassar de tekniska specifikationerna efter kundens egna önskemål.

waterproof

Water proof

I plagg där vi eftersträvar tålighet mot väta läggs en laminering eller så kallad coating på tygerna. Detta ger förutom vattenhärdighet ett plagg som också är extra funktionellt. Vi producerar plagg med en vattenhärdighet (mäts i millimeter vatten pelare som tyget klarar innan fukt tränger igenom), motsvarande 2 000 mm till 10 000 mm, från goda till exceptionella egenskaper.

Trots allt, en varm och torr kropp fungerar så mycket bättre. En sanning vi strävar efter!

IMG_8664II-1200x600 färg

Taped seams

För att göra ett bra plagg ännu bättre använder vi i samråd med våra kunder tejpade (eller i vissa fall svetsade) sömmar. Detta är en teknik där man på baksidan av varje söm applicerar en vattentät beläggning för att minimera vattenläckage i dessa.

reflexer

Reflectives

Att synas är viktigt, inte minst för våra barn. I plagg där vi vill att bäraren ska synas ordentligt använder vi rikligt med reflexer av god kvalitet. I de fall man vill att reflexfunktionen ska finnas men lite mer diskret, designar vi plagget med en reflexpasspoal eller ett tryck i reflekterande material.

Vi ser det som en säkerhetsfråga att synas och då helst i ett PROTECH plagg.

förstärkningarII

Reinforcements

Vi vet efter många års erfarenhet av utveckling av plagg, men även från egna erfarenheter som föräldrar, vad som krävs av plagg som utsätts för lek och stoj.

Att använda materiel med mycket hög slitstyrka på områden som är extra utsatta är ett sätt att få plagget mer funktionellt men även att få det att hålla längre. Olika plagg utrustas i olika grad med förstärkningsmaterial, allt från barnoveraller med en hög andel förstärkningar till skidbyxor där kanske bara inner/nederdel av benslut är förstärkt.

windproof

Wind proof

Njut av din utomhusaktivitet med ett plagg ämnat för att tåla det mesta och där vind är en bidragande faktor som exempelvis segling. Att använda ett plagg som stoppar vind tillsammans med väta är en grundförutsättning för att du skall hålla dig varm i utsatta situationer. Våra plagg märkta med Wind Proof ger dig ett säkert plagg för funktion och komfort till din favoritaktivitet.